Sfaturi in dragoste
Dragostea? Sursa de rabdare, generozitate, intretine sanatatea, remediu antirid. Sentimentul de a iubi, fie ca e iubire pentru partenerul/a de viata, frate, sora, parinti, bunici sau prieteni, ne face mai frumosi, mai sanatosi, mai veseli si mai dornici de a trai.

De dragoste avem nevoie ca de ciocolata
Cercetatoarea Helen Fisher a studiat in profunzime sentimentul de dragoste. Aceasta sustine ca dragostea se naste dintr-un motiv bine inradacinat. O persoana simte ca iubeste la nesfarsit pentru ca dragostea este o forma de adictie la nivel chimic.

Dopamina, hormonul secretat de creier atunci cand iubesti, este si cauza instalarii dependentei. Conform studiilor de specialitate acelasi mecanism este pus in functiune si atunci cand consumam ciocolata. Asa se explica faptul ca vrem mai mult de o bucatica.

Dragostea se miroase precum un parfum
Tot cercetarile de specialitate au demontrat ca nasul e cel ce ne transmite ca ne-am gasit jumatatea, nu inima. Neurochimistul James V. Kohl afirma ca un partener/a compatibil/a genetic poate fi „mirosit/a".

Daca alegi sa traiesti alaturi de o persoana foarte asemanatoare cu tine din punct de vedere genetic, riscul ca urmasii vostri sa se confrunte cu probleme de sanatate creste.

Atractia olfactiva a femeilor pentru barbati e cauzata de feromonii lor, substante asociate hormonilor sexuali. Pe durata ovulatiei mirosul e stimulat la capacitate maxima, sporindu-ne capacitatea de detectare. Cu cat mirosul e mai incitant cu atat nivelul de estrogen din corpul nostru creste, accelerand starea de feerie specifica sentimentului de dragoste.

Dragostea e un remediu excelent pentru depresie
Casatoria scade riscul de depresie si imbunatateste semnificativ viata mentala, sustin cercetatorii. S-au efectuat studii complexe tinand cont de rata sinuciderilor in randul oamenilor si s-a constatat efectul benefic pe care il are casatoria asupra psihicului uman.

Persoanele care au alaturi un partener/a de viata reusesc sa-si stabileasca un scop in viata si se simt mereu in siguranta.
Asadar, nu uitati sa „gustati din plin" dragostea care va este daruita si sa oferiti la randul vostru cel putin la fel de multa pentru a avea o viata lunga si frumoasa!
Anunturi
Anunturi
^ Top