Prima intalnire e piatra de temelie a unei relatii, sau nu? Unii spun ca da, de acolo incepe tot, altii spun ca sunt foarte multe situatii in care prima intalnire este un esec total, pentru ca partenerii sunt timizi si nu au increderea necesara unul in celalalt pentru a se deschide prea tare. Incearca sa lasi timiditatea la o parte si a compara oarecum prima intalnire cu un interviu pentru job: trebuie sa ii pui o gramada de intrebari ca sa vezi daca sunteti compatibili, daca poti gasi in el ceea ce cauti la un partener si in plus, e bine daca macar unul dintre voi se straduie sa faca putina conversatie.

Sa incepem cu activitatile extrascolare, respectiv cu interesele pe care le are in afara de mersul la job. E ideal sa gasiti macar cateva hobby-uri comune, care se pot transforma in activitati de cuplu, pentru ca in timp, dupa ce relatia trece de faza pasionala de la inceput, fiecare se va intoarce la pasiunile lui, iar daca aceastea nu sunt comune, riscati sa va destramti ca si cuplu. Ce fel de muzica asculta? Stie sa cante el insusi la vreun instrument? Care sunt cartile lui preferate? Ii place sa citeasca? E cinefil? Daca da, ce film ar alege pentru vineri seara? E tipul sportiv sau sedentar? Are inclinatii artistice? Este voluntar la vreo asociatie? Este microbist? Si daca da, cu ce echipa tine?

Cate putin si despre cariera. Ok, artistii boemi sunt foarte misteriosi si romantici, dar in zilele noastre, un barbat trebuie sa fie capabil sa iti ofere mult mai mult decat o seara plina de pasiune. Nu am zis sa fii o intretinuta careia i se platesc facturile, ci sa aveti, ca si cuplu sau familie o stabilitate finaciara. Intreaba-l unde lucreaza si care sunt asteptarile lui legate de cariera? Ce scoala a absolvit si ce specializari ar vrea sa mai faca? Cum e jobul lui? Isi doreste sa ramana acolo sau este un job temporar? Care e jobul pe care il considera jobul vietii lui?

Si cate putin despre familie. Prietenii ii putem alege la spranceana, insa familia nu, iar bagajul pe care il aducem din trecutul nostru alaturi de familie se resfrange asupra intregii noastre personalitati si a modului in care interactionam cu ceilalti. Asa ca, daca vrei sa stii ce fel de om ai in fata, e bine sa stii cate ceva despre familia lui. Din ce oras e, cu cine a crescut, cu cine locuieste, daca mai are frati sau surori, cat de bine se intelege cu ei. Cat de mult tine legatura cu familia, cu ce se ocupa parintii lui etc. Incearca totusi sa plasezi intrebarile discret si sa nu iti iei notite, da?

Fostele iubite si relatii. Nu e indicat sa intri de la prima intalnire in detalii foarte picante, insa e bine sa stii cateva lucruri de baza, ca sa stii cu cine ai de-a face. Poti sa il intrebi daca a avut relatii serioase si de ce s-au terminat. Cum defineste el o relatie si care sunt asteptarile de la ea. Cum ar descrie femeia ideala si ce asteapta de la partenera de viata? Are nevoie de o relatie stabila sau pur si simplu de cinva cu care sa iasa cand are chef? Simte ca si-a trait partea aventuroasa a vietii si are nevoie de stabilitate sau inca isi doreste sa se distreze? Ce inseamna pentru el o seara romantica?

Bineinteles ca nu il poti intreba in continuu si vor fi momente in care conversatia se va raci, insa poti sparge gheata daca pui cateva intrebari inspirate: ai avut un eveniment care sa simti ca te-a marcat si te-a schimbat ca om? Daca ar fi sa imi spui un secret, ce mi-ai spune? Ai avea curajul sa faci bungee jumping sau sa sari cu parasuta? Orice intrebare decenta si care nu ii invadeaza spatiul e ok, atat timp cat faci conversatie.
Anunturi
Anunturi
^ Top