Sfaturi in dragoste
Daca am intreba cateva cupluri care vor sa se casatoreasca de ce fac acest pas, cele mai multe ar raspunde: suntem indragostiti. Desi suna paradoxal, a alege perechea potrivita nu trebuie sa se bazeze numai pe dragoste.

Iubirea nu este suficienta pentru o casatorie si nu trebuie sa fie singura baza pentru aceasta. Din contra, ea reprezinta rezultatul unei casnicii reusite. Cand si celelalte ingrediente sunt potrivite, atunci va aparea dragostea.

Un expert in relatii a identificat 5 intrebari ale caror raspunsuri te ajuta sa iei o decizie corecta atunci cand iti alegi partenerul de viata.

1. Aveti un scop comun in viata?
Cand va uniti destinele, o faceti teoretic pentru toata viata. Iar ca sa reusiti sa ramaneti impreuna 20 sau 30 de ani, trebuie sa aveti preocupari si preferinte comune. Fie ca va place sa calatoriti, sa faceti sport sau sa ascultati muzica, este indicat sa impartiti ceva personal si cu mare semnificatie. Pentru a avea o casnicie frumoasa si de durata, trebuie sa stii ce vrei de la viata si sa te casatoresti cu cineva care isi doreste aceleasi lucruri ca si tine.

2. Te simti in largul tau alaturi de persoana respectiva?
A te simti in largul tau inseamna a putea comunica deschis cu persoana de langa tine. Iar baza pentru o buna comunicare este increderea, adica sa iti poti exprima gandurile si sentimentele cu usurinta. Asigura-te ca te simti in siguranta din punct de vedere emotional alaturi de persoana cu care vrei sa te casatoresti.

3. Este o persoana interesata de cresterea personala?
Un profesor spunea ca exista 2 tipuri de persoane in lume: cele care se dedica dezvoltarii proprii si cele care se complac intr-o situatie confortabila. Persoanele comode este bine sa fie evitate. Ele nu vor fi dispuse sa depuna eforturi pentru a face relatia sa functioneze. Cele interesate de autodepasire vor ajuta si partenerul sa se dezvolte si vor fi capabile sa duca relatia la un alt nivel.

4. Cum se poarta cu persoanele din jur?
Lucrul cel mai important care ajuta o casnicie sa functioneze este capacitatea partenerilor de a oferi: afectiune, sprijin, intelegere. Intreaba-te daca persoana pe care ai ales-o iti ofera toate aceste lucruri atat tie, cat si celor din jur. Poate fi extrem de interesant de observat, spre exemplu, care este atitudinea partenerului tau fata de ospatari sau fata de taximetristi: arata apreciere pentru munca lor, ii trateaza cu respect? Modul in care o persoana se poarta cu cei cu care intra in contact spune foarte multe despre felul sau de a fi.

5. Este ceva ce vrei sa schimbi la persoana respectiva?
Multe persoane fac greseala de a accepta un partener care nu le este in totalitate pe plac, cu intentia de a incerca sa il schimbe pe parcurs. In general, schimbarea mult-asteptata nu se produce. Daca nu poti accepta persoana asa cum este ea in prezent, inseamna ca nu esti pregatit sa te casatoresti cu ea. Cheia este sa incerci sa gandesti rational si obiectiv.

Sa fii indragostit este minunat! Te simti fericit in mod constant si ti se pare ca relatia ta este perfecta. Din pacate, lucrurile nu stau intotdeauna asa.

Pasiunea si sentimentele puternice te pot impiedica sa vezi realitatea cu privire la partenerul si relatia ta. De aceea, este bine sa incerci sa te detasezi putin si sa privesti lucrurile obiectiv.

Chiar daca esti indragostit, incearca sa gandesti rational si sa nu te lasi condus 100% de partea emotionala.
Anunturi
Anunturi
^ Top