Sfaturi in dragoste
Dragostea poate fi exprimata sau sugerata in diferite moduri. Atunci cand cuvintele sunt prea sarace sau cand nu avem destul curaj sa ne marturisim sentimentele, exista cateva simboluri care pot transmite mesajul in locul nostru. Fiind cunoscute de toata lumea, nimeni nu va cadea pe ganduri cand va intalni un asemenea simbol. Acesta poate aparea pe o scrisoare, pe o felicitare, pe o jucarie, pe o cutie de ciocolata sau pe orice alt cadou pe care-l faceti persoanei dragi. Si nu trebuie sa fie neaparat Ziua indragostitilor ca sa va declarati iubirea.

Cupidon
Reprezentat de un baiat inaripat ce duce cu el un arc si sageti, Cupidon este zeul roman al dragostei, si este cel mai des intalnit simbol al iubirii .

Eros
Eros este zeul grec al iubirii, iar simbolul lui este asemanator cu cel al lui Cupidon, fiind si el reprezentat de un copil inaripat, cu arc si sageti.
inima

Rosu
Desi culoarea rosie nu este un simbol, este culoarea dragostei, fiind in general asociata cu pasiunea si dragoste.

Inima
Se spune ca inima este centrul tuturor emotiilor, in special al dragostei. Inima este simbolul cel mai frecvent folosit pentru a exprima dragostea.

Inima zdrobita
Este simbolul care reprezinta pierderea dragostei si este asociat cu tristetea si cu durerea de a fi respins, parasit sau ranit.

Porumbei
Simbolul celor doi porumbei care se giugiulesc pe o creanga este imbratisat de toti indragostitii din lume. Mitul spune ca aceste pasari nu poate supravietui unul fara celalalt. Porumbeii albi si lebedele sunt de asemenea folosite ca simboluri ale iubirii si semnifica o dragoste pura, noua si vesnica.

Nodul iubirii
Este un simbol traditional celtic, folosit de foarte multa vreme. Se spune ca prin acest desen, tesut in covoare, femeile arabe tinere le transmiteau dragostea lor alesilor inimii lor. Si in ziua de azi, aceste noduri ale iubirii sunt foarte populare si folosite pe scara larga pentru exprimarea sentimentelor romantice.

Trandafirul rosu
Fiecare culoare a trandafirilor are propria sa semnificatie. Cei rosii sunt simbolurile dragostei si ale pasiuni; cei albi inseamna puritate si virginitate, iar cei galbeni transmit mesajul geloziei.

Iasomia
Aceasta floare alba, deosebit de frumoasa si puternic parfumata este simbolul hindus al iubirii.

Marul
In China, marul simbolizeaza dragostea, fertilitatea, abundenta, dar si frumusetea feminina. Exista multe legende si povesti in care marul joaca un rol esential in iubire. Printre ele, e cea a zeului grec al vinului, Dionysos, care i-a oferit Afroditei un mar pentru a-i castiga dragostea.

Harpa
Acest instrument muzical pune semnul egal intre dragoste, poezie, muzica si arta. Harpa mai simbolizeaza si conxiunea mitica a civilizatiei celtice, care reprezinta o punte de legatura intre pamant si cer. In Islanda si Norvegia, coardele harpei reprezinta scara, care simbolizeaza starea progresiva a iubirii si calea spre cer.
Anunturi
Anunturi
^ Top